Educatie muzicala Dalcroze: joc, ritm si miscare

 

Ateliere de educatie muzicala organizate, in premiera, in Romania, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului

In perioada 31 mai-2 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, vor avea loc, in premiera, in Romania, o serie de ateliere de educatie muzicala sustinute de un specialist elvetian, Anne-Claire Rey-Bellet. Evenimentul este organizat de Asociatia De dragul artei, in parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elvetia, cu sprijinul ARCUB si va avea loc la sala Studio Alfred Alessandrescu din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, str. General Berthelot nr. 60.

Atelierele Dalcroze sunt dedicate copiilor  incadrati in mai multe categorii de varsta, de la 1 la 8 ani, precum si adultilor, iar in cadrul programului, un atelier special va fi destinat muzicienilor/profesorilor de muzica/studentilor la Conservator care doresc sa cunoasca aceasta forma de educatie muzicala. Metoda de invatare a muzicii,  bazata pe ritm si miscare, este foarte apreciata si practicata in intreaga lume si urmareste atat dezvoltarea personalitatii participantilor, cat si crearea unei culturi si practici muzicale de inalta calitate. In acest sens, organizatorii promit ca daca va exista un interes crescut asupra acestei sesiuni de ateliere, vor incerca sa continue programarea lor, din toamna, sub indrumarea unui profesor specializat, astfel incat sa ofere sansa cat mai multor persoane de a accesa aceasta forma de educatie muzicala renumita in intreaga lume.

Evenimentul a atras deja atentia mai multor persoane publice si bloggeri care si-au manifestat sustinerea. Dintre acestea, ii amintim pe: Marius Constantinescu (realizator si prezentator pentru o serie de emisiuni culturale, in prezent moderator "Romania frumoasa", TVR 2), Anca Cristina Ilie (blogger, "B24Kids – Gazeta culturala pentru copii"),  Anca Nicolaescu (blogger, "Mamica Urbana"), Ruxandra Mateescu (redactor "Totul despre mame"), Mihail Musat (trainer si initiator al comunitatii "Parinti autentici").

<< Este o onoare pentru mine sa fiu asociat, in orice fel, cu o forma de educatie muzicala. Am fost un copil care a crescut, literalmente, in opera sau pe platoul de televiziune, unde se filma… tot opera. Am muzica in mine inca din primii ani de viata si as fi un om sarac, uscat si searbad fara ea. Cred ca muzica il face pe un copil mai sensibil, mai vesel, mai receptiv la nuante, mai sociabil si, in final, mai frumos. Exista un proverb german care spune "acolo unde oamenii canta, acolo sa iti faci casa. Oamenii rai nu stiu cantece." Un copil care iubeste muzica are toate sansele sa fie un adult care sa iubeasca viata. Si invers. >> declara Marius Constantinescu, "Romania frumoasa", TVR 2.                                                            Pentru mai multe detalii despre programul evenimentului, tarife si modalitatea de plata, sunteti invitati sa accesati:  http://www.dedragulartei.ro/program/dalcroze/ sau pagina de Facebook/Dedragulartei. Inscrierile se fac la adresa de e-mail dalcroze@dedragulartei.ro si sunt deschise pana vineri, 31 mai a.c.  Asociatia De dragul artei va asteapta sa realizati, impreuna, in cadrul atelierelor Dalcroze, conexiunea rafinata intre muzica, miscare, minte si corp!

Asociatia De dragul Artei isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie, prin diverse activitati de improvizatie artistica.  Pentru mai multe detalii: www.dedragulartei.ro si Facebook/Dedragulartei.

 

Written by