Bronson

In cele mai multe cazuri apreciat, criticat de unele voci (unanimitatea e utopica si plictisitoare), Tom Hardy este actorul momentului. Si asta pentru ca tocmai ce ecranele cinematografelor din lume tremura sub presiunea celui mai noi film regizat de Chris Nolan – The Dark Knight Rises, pelicula in care Hardy joaca principalul rol negativ.
Insa nu despre acest film vorbim acum – NMZ va scrie si despre ultima parte a trilogiei Batman – ci aducem in atentie unul din cele mai bune roluri ale tanarului britanic ce are geniul in el.
Tom Hardy este Bronson – Britains most violent prisoner. Tanarul Charlie Bronson vorbeste clar in incipit ca vrea sa fie celebru. Si in Anglia anilor ’70 nu e chiar usor sa faci asta.
Insa Charlie e un baiat special.
Povestea filmului se bazeaza pe fapte reale si aduce in discutie violenta ca forma de exprimare, o trecere de la o manifestare haotica la un Tom Hardy maniac si organic incapabil de a-si relaxa muschii. Incapabil de integrare sociala, Charlie (fostul Michael Peterson) isi gaseste aprobarea de grup in inchisoare, acolo unde isi castiga reputatia de cel mai violent – si costisitor – detinut britanic.
Bronson e un film dur, insa ce are special fata de restul violentei cinematografice este patima de a-si exprima cat mai intens si brusc mesajul.
Ca orice alt film bun, Bronson are grija sa rupa o frantura de societate si sa o redea asa cum crede regizorul Nicolas Winding Refn mai bine.
Si fie ca vorbim de sistemul penitenciar britanic, de sansele (sau lipsa lor) de reintegrare sociala ale unui fost detinut sau de mereu fascinanta minte a unui nebun, Bronson este un film care asigura momente de socuri psihologice si forta vizuala.
 

Written by