La multi ani, Jon Bon Jovi

John Francis Bongiovi Jr., cunoscut de largul public dupa numele sau de scena, Jon Bon Jovi, s-a nascut la 2 martie 1962 si este deja o legenda a muzicii mondiale, fiind liderul trupei  Bon Jovi.

Starul rock s-a nascut in Perth Amboy, New Jersey, parintii sai avand origini italiene si slovace, tatal, care era frizer de profesie, respectiv germane dar si rusesti, mama, un model foarte apreciat la acea vreme. Artistul chiar a sustinut ca ar fi ruda indepartata cu marele Frank Sinatra.

            In copilarie, Jon nu se arata prea preocupat de scoala si invatatura, marea sa pasiune fiind, evident, muzica. Cu ajutorul varului sau Tony Bongiovi a reusit sa intre in componenta unor trupe locale de rock din New York, alaturi de care a sustinut gig-uri in cluburi si puburi. Dupa ce initial a fost liderul grupului „John Bongiovi and the Wild Ones”, Jon a reusit finalmente sa-si atinga visele dn copilarie si sa isi formeze propria trupa de anvergura, Bon Jovi in 1983. Alaturi de Bon Jovi a lansat nu mai putin de unpsrezece albume care s-au vandut in mai mult de o suta treizeci de milioane de exemplare in intreaga lume. Piesa „Livin’ on a prayer” a fost clasata de VH1 pe locul 1 in topul melodiilor anilor 80.

In vara anului 2011, cincizeci de mii de romani au avut ocazia de a simti live ceea ce face din Bon Jovi o trupa atat de speciala. Jon si colegii sai, Richie Sambora, Tico Torres si David Bryan au facut un spectacol de neuitat la Bucuresti. Tot in 2011, trupa a fost declarata a doua cea mai bogata din lume, cu venituri de circa o suta douazeci de milioane de dolari.

Ca artist solo, Jon Bon Jovi a lansat doua albume, „Blaze of Glory – Young Guns II” si „Destination Anywhere”.

Inedit despre Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi este actionar majoritar la clubul de fotbal american, Philadelphia Soul. Jon si-a exprimat dorinta de a achizitiona si 15% din actiunile clubului Atlanta Falcons. Insa si fotbalul de origine europeana este un sport pe care artistul il admira, fiind fan al echipei australiene Melbourne Heart FC.

Jon s-a implicat si in politica, alegand tabara democratilor americani. De altfel, presedintele Barack Obama l-a numit lider al Serviciului de consiliere pentru comunitate, de la Casa Alba.

Revista People l-a desemnat, in 2000, 2002 si 2003, „cel mai sexy star rock”, iar in 2008 VH1 l-a clasat pe locul 14 in topul celor mai sexy 100 de artisti.

Jon Bon Jovi si-a dezvoltat o cariera si in lumea cinematografiei. avand aparitii in seriale precum Ally McBeal si Sex in the City, dar si filme de lung metraj: New Year’s Eve, No Looking Back, Pay it Forward sau Cry_Wolf.

In plan personal, Jon s-a casatorit cu iubita sa din liceu, alaturi de care are patru copii.

            Astazi, la implinirea varstei de 50 de ani, National Magazin si fanii Jon Bon Jovi din Romania nu pot decat sa ii trimita acestuia toate gandurile lor bune. La multi ani, Jon Bon Jovi! 

Written by