Leonard Cohen- poet, romancier, muzician si compozitor

Leonard Norman Cohen s-a nascut in data de 21 Septembrie 1934 in Westmount, Qebec. A debutat ca poet, in 1956 cu volumul "Sa comparam mitologii". Faima insa i-a adus-o "The Spice Box of Earth" (Cutia cu mirodenii a planetei). Este autorul unui numar impresionant de volume de versuri bine primite de critica dar si al unei discografii care a facut din el idolul mai multor generatii. Primul sau disc a fost remasterizat si vocea lui groasa, guturala a fost modificata pentru a semana cu cea a lui Bob Dylan, pe atunci in mare voga. A inceput sa imprime la studiourile care l-au lansat pe Elvis Presley si vocea sa a revenit la tonalitatea sa normala.

In 2001, dupa o sedere de cativa ani intr-o manastire budista, a revenit in lumea muzicii cu un disc care  l-a adus din nou in clasamentele de specialitate, publicul aratand un mare interes la fiecare concert al sau.

Pe 22 septembrie, Leonard Cohen va incanta din nou publicul roman, Bucurestiul fiind singurul oras din Europa de Est care il va avea in vizita pe canadianul trubadur. In actualul turneu mondial, "Old Ideas", Leonard Cohen va avea alaturi un grup de acompaniament din care fac parte Roscoe Beck (bas, contrabass, director muzical), Neil Larsen (acordeon, alte instrumente cu clape), Rafael Gayol (tobe, percutie), Mitch Watkins (chitara), Javier Mas (chitara, lauta), Sharon Robinson & Webb Sisters (voci aditionale), precum si violonistul moldovean Alexandru Bublitchi.

Ne pregatim pentru cantecele lui Leonard Cohen timp de 3 ore in acest weekend, in Piata Constitutiei!

 

Written by