Romance celebre- Partea a III-a

Performantele feminine nu au fost niciodata cunoscute pe atat cat merita. Prima femeie inginer, prima femeie doctor in drept, prima femeie inginer silvicultor din lume, prima femeie avocat din Romania, prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa, prima romanca membra a academiei Franceze, prima romanca intrata in Guinnes Book, prima femeie pilot din lume care a traversat in zbor muntii Carpati. Despre ele povestim, cu ele trebuie sa ne mandrim.

7. Elisa Leonida Zamfirescu

Prima femeie inginer din Europa: Elisa Leonida Zamfirescu. Nascuta la 10 noiembrie 1887, este respinsa la Scoala de Poduri si Sosele Bucuresti (viitoarea Politehnica), intrucat erau de preferat studentii barbati. Nu se descurajeaza si, in anul 1909, este admisa ca studenta la Academia Regala Tehnica din Germania, unde devine prima femeie inginer din lume, in anul 1912.

8. Aurora Gruescu 

Aurora Gruescu (1914-2005), prima romanca intrata in Guinnes Book si prima femeie inginer silvicultor din lume. La facultatea de silvicultura din Bucuresti, a fost singura studenta, alaturi de 130 baieti.

9. Sarmiza Bilcescu

Prima femeie doctor in drept, din lume, Sarmiza Bilcescu. Nascuta in Romania, la 25 aprile 1867, este prima femeie admisa la facultatea de drept din Paris, pe care o absolva in 1890, obtinand, tot acolo, si doctoratul in drept.

 

Written by