Cu bastonul prin Bucuresti descopera orasul pas cu pas

In perioada 28 iulie – 9 septembrie, se va desfasura cea de a treia editie a proiectului Cu bastonul prin Bucuresti organizat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), proiect in care romanii sau turistii sunt invitati sa descopere capitala printr-un tur pietonal ghidat. Lansarea celei de a treia editie va avea loc sambata, ora 11, in fata Ateneului Roman.

Voluntarii de la ARCEN vor prezenta sub sloganul Descopera orasul pas cu pas,  timp de doua ore povestile Bucurestiului de odinioara, povesti inedite despre localurile frecventate de locuitorii de atunci ai Bucurestiului, despre melodiile ascultate si fredonate, despre preparatele culinare servite, despre povestile de dragoste si intrigile care circulau pe cea mai cunoscuta strada de atunci, Calea Victoriei, dar si cum au trecut bucurestenii peste criza economica din anul 1929.

Proiectul Cu bastonul prin Bucuresti s-a nascut din dorinta de a reda romanilor, dar si turistilor care viziteaza Bucurestiul, o parte din istoria orasului, mai ales intr-o perioada in care mare parte din patrimoniul Bucurestiului nu este cunoscut sau s-a pierdut.

Turul pietonal ghidat se va desfasura la fiecare sfarsit de saptamana in perioada 28 iulie – 9 septembrie, sambata incepand cu ora 11, iar duminica incepand cu ora 18, pe traseul Ateneul Roman pana la Piata Natiunilor Unite, fiind o alternativa placuta de a petrece timpul liber. Ghidajul se va face atat in limba romana, cat si in limbile engleza si franceza.

Written by