Fostul ministru al sanatatii, Prof. Dr. Mircea Cinteza, in vizita la ECOAGRIS

Vineri, 28 octombrie a.c.,  a debutat cea de-a XIII-a editie a Targului national ECOAGRIS, organizat in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi (str. Toma Cozma, nr. 41, Zona Universitatii „Al. Ioan Cuza”, in apropierea Liceului „C. Negruzzi”). In dorinta de a diversifica activitatile si de a angaja cat mai mult interesul vizitatorilor, fiecare editie vine cu elemente de noutate, tematica targului fiind structurata pe trei sectiuni: I. Agricultura; II. Produse ecologice, naturale si traditionale; III. Apicultura.

ECOAGRIS s-a bucurat inca de la inceput si se bucura in continuare de participarea unor producatori consacrati din diferite zone ale tarii: Moldova, Maramures, Muntenia, Transilvania.  Deschiderea oficiala a expozitiei cu vanzare s-a desfasurat vineri, 28 octombrie, fiind precedata de un moment solemn de rugaciune, aducand Slava Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revarsate in acest an agricol. Printre personalitatile prezente la Targul ECOAGRIS s-au numarat Prof. Dr. Mircea Cinteza, fostul ministru al sanatatii, Dr. Cardiolog Alexandru Burlacu, Arhim. Nichifor Horia, Exarh al Arhiepiscopiei Iasilor si staret al Manastirii „Sf. Trei Ierarhi” din Iasi.

Publicul larg poate gasi la ECOAGRIS diferite produse de o inalta calitate, expozitia cu vanzare ramanand deschisa pana duminica, ora 14.00.

I.  Apicultura

·       miere si produse apicole

·       laptisor de matca

·       tratamente eco pentru albine

·       aparate de uscare plante / polen etc.

II. Agricultura

·       ECOAGRIS-Targul pentru sanatatea ta adauga inca o nota specifica prin prezentarea de produse, tehnici si inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori si amelioratori ecologici, fertilizatori avand caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directa pentru cei care implementeaza proiecte in agricultura, protectia mediului, zootehnie sau industria alimentara.

·       pomi fructiferi, flori, plante, arbori si arbusti decorativi

·       seminte plante, gazon, bulbi

  • articole gospodaresti, masini si unelte pentru gradinarit

III. Produse ecologice, naturale si traditionale

  • alimente naturale, bio si traditionale (preparate traditionale si ecologice din carne de porc mangalita fara colesterol, carne de oaie sau pui ecologici, produse din peste, branzeturi, oua ecologice, produse de panificatie, prajituri de casa, paste ecologice, ulei ecologic etc.)
  • dulceturi, ceaiuri, siropuri si produse dietetice
  • palinca, vin natural sau ecologic
  • tincturi si extracte din plante, plante medicinale, vitamine, suplimente nutritive naturale
  • cosmetice, produse de ingrijire personala, echipamente si aparatura pentru ingrijire corporala, wellness

detergenti si solutii bio pentru casa

Written by