Gala Premilor Stand-Up Comedy

  Sub patronajul publicatiei de satira si umor “Academia Catavencu”, cel mai important show de Stand-Up din Romania a avut loc joi, 18 mai 2012, in incinta Palatului National al Copiilor unde publicul a avut parte de reprize consistente de reflectare umoristica oferite de: Teo, Vio, Costel, Micutzu (Cosmin Nedelcu), Radu, Sorin, Badea si Bordea.  Audienta a asistat la un spectacol de anvergura in care ironia si improvizatia au fost garnisite cu hohote de ras si reactii imprevizibile.

   Cei 8 participanti, au demonstrat joi seara ce inseamna un spectacol trait si au incarcat definitia unei reprezentatii reusite cu noi semnificatii. Parca niciodata Palatul National al Copiilor din Bucuresti nu a fost mai plin (dovada a faptului ca biletele au fost suplimentate pe ultima suta de metri, organizatorii adaugand scaune pe partile laterale ale salii): mai plin de viata, atat pe scena cat si in randul scaunelor, care isi pierdusera rostul, cel putin in ultima parte a spectacolului.

   Cu toate ca 4 ore de hohote sustinute pot parea exagerate (asa cum afirma si Costel Bojoc din postura ultimului intrat pe scena) participantii au reusit sa ofere in repetate randuri o stare de bine molipsitoare, publicului de toate varstele.

   Evenimentul a debutat in forta, foarte aproape de ora anuntata, iar dupa ce prezentatorii galei au urat bun venit tuturor si au creat o atmosfera optimista, publicul a uitat de grijile cotidiene si s-a intrecut in aplauze, de la cei mai varstnici la cei mai tineri si copii, demonstrand ca fenomenul Stand-Up din Romania a luat amploare si este apreciat la un alt nivel. Industria de acest gen se maturizeaza.

   Pentru aproape patru ore si jumatate, multimea prezenta la spectacol a avut parte de o cura de multumire si sentimente sincere. Acestea au fost oferite publicului intr-un limbaj ludic marcat pe alocuri de trivialitate dar care au ca scop final satirizarea evenimentelor recente si/sau a situatiilor comune de care ne izbim frecvent in Romania zilelor noastre. Gala premilor Stand-up din Romania – editia I a fost primul eveniment de o asemenea anvergura si a fost prilejul perfect de a le aduce un tribut celor ce urca pe scenele din puburile si cluburile de profil din capitala, starnind adesea hohote de ras.

   Seara a fost caracterizata de un puternic stil flegmatic indulcit de expresia simpatica a artistilor, majoritatea cu un accent moldovenesc epatant. Reprezentantii au abordat subiecte inspirate din situatiile cotidiene si au caracterizat “valorile” din Romania blamand incredibilul lor tupeu de a pretinde tratament special. Este imposibil sa detaliem exact in ce mod s-au achitat participantii de misiunea de a face publicul sa rada – au facut-o pe nesimtite, ironic si cu o urma uneori insesizabila de cinisim.

Written by