STEAUA ROMANIEI straluceste si la nivel international

Una dintre performantele notabile ale muschetarilor stelisti este castigarea competitiei feminine de Sabie U14 organizata la finalul Cantonamentului International de la Sienna / Italia desfasurat in perioada 31.07 – 09.08.2023. Acest adevarat campionat mondial amical a fost castigat de catre Sabina Hogas, membra a echipei nationale de sabie U14.

Sabia Sabinei a punctat de mai multe ori decat cea a adversarei din Statele Unite ale Americii (scor final RO Sabina 10 – USA 6) care o eliminase pe Ina Mocanita (colega de echipa a Sabinei) in semifinala.

Sabina a intrat foarte determinata in confruntarea finala iar unul dintre motivele care i-au dat incredere, desi adversara era mult mai mare din punct de vedere fizic, a fost dorinta de a inclina balanta in favoarea Romaniei, asa cum facuse si in semifinala castigata impotriva italiencei (scor 10 – 7) care o eliminase pe Mara Cotoc in optimi.

Trebuie sa spunem ca italienii au digerat foarte greu aceasta infrangere din semifinala, avand in vedere ca sportiva lor este campioana cantonamentului din anul 2022.

Prin urmare, se confirma faptul ca in acest sport nobil, si nu numai, conteaza intotdeauna atitudinea pozitiva, un dezvoltat spirit de echipa, o buna rezistenta fizica si o temeinica pregatire tehnico – tactica.

Clasamentul acestei competitii amicale la care au participat sportivi din 25 de tari evidentiaza dominatia stelistelor din punct de vedere psihic, fizic si tehnico-tactic: Locul 1 – Sabina Hogas, Locul 3 – Ina Mocanita si Locul 5 – Mara Cotoc (toate trei legitimate la CSA STEAUA).

Performanta celor trei steliste vine dupa o perioada cu rezultate notabile si pe plan national (3 FINALE IN 2 ANI):

Concluzia finala : Sabia romaneasca are viitorul asigurat si faptul ca tinteste podiumul campionatelor europene, mondiale si olimpice este evidentiat prin rezultatele cadetilor, juniorilor si seniorilor :