Tehnologia care revolutioneaza smartphone-urile

 

   Desi telefoanele au devenit mai sophisticate decat oricand, bateriile care le aprovizioneaza cu energie au ramas in spatele progresului tehnologic. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois propun acum o microbaterie care se incarca de o mie de ori mai rapid. Microbateria create are capacitatea de a se incarca intr-o secunda.

   Conform celor care au realizat studio, a fost gasit un echilibru intre puterea si energia unei baterii. Microbateria realizata are o structura interna tridimensionala. Ca toate bateriile si acestea are un anod si un catod. Munca a inceput pe studiul grupului profesorului Paul Braun de un nou catod care se incarca rapid. King si Pikul au realizat un anod care sa se potriveasca cu acesta si au integrat cele doua component la o microscala pentru o baterie cu performante superioare.

   Bateriile sunt reincarcabile si se pot incarca de o mie de ori mai rapid decat cele din tehnologia actual. In teorie, un telefon normal s-ar putea incarca intr-o secunda. Tehnologia in constructive ar putea fi aplicata tuturor domeniilor care folosesc baterii

Written by