IL DIVO concerteaza pentru prima data in Romania

Au vandut peste 26 de milioane de albume, au sustinut zeci de concerte in intreaga lume, au avut onoarea de a canta in cinstea Reginei Elisabeta a II-a si au interpretat imnul Cupei Mondiale de Fotbal, editia 2006, Germania. Pe 23 septembrie, cei patru solisti de nationalitati diferite, care compun Il Divo, vor concerta pentru prima data in Romania, in Piata Constitutiei.

            Il Divo reprezinta un proiect inedit, iar ideea infintarii acestei formatii ii apartine lui Simon Cowell, cunoscut pentru emisiunile Pop Idol, XFactor, American Idol sau Britain’s Got Talent, dupa ce a ascultat melodia interpretata de Sarah Brightman si Andrea Bocelli, Con Te Partiro. Astfel a decis sa formeze un cvartet multinational care sa sa transmita emotia si calitatea muzicii celor trei tenori Luciano Pavarotti, Jose Careras si Placido Domingo, dar care sa mai aiba avantajul de a arata ca niste modele.

            Cautarea celor patru componenti ai formatiei a inceput in anul 2001 si s-a extins pana in anul 2003, cand ce de-al patrulea membru, tenorul american David Miller, s-a alaturat grupului format pana atunci de tenorul elvetian Urs Buhler, cantaretul pop francez Sebastian Izambard si baritonul spaniol Carlos Marin. Astfel cei patru au format Il Divo, stilul muzical abordat de acestia putand fi incadrat in opera pop.

            Albumul de debut a aparut in anul 2004, fiind intitulat „Il Divo” si care contine reeditarea hit-ului lui Toni Braxton „Unbreak My Heart”, sub denumirea „Regresa a Mi”. Pana in prezent, discografia formatiei prezinta opt albume.

            Anul 2006 va reprezenta un punct important in cariera celor de la Il Divo, fiind anul in care acestia vor fi invitati sa cante la deschiderea a peste 20 de concerte ale celebrei Barbara Streisand.

            Datorita faptului ca cei patru interpreteaza melodii in cinci limbi: engleza, franceza, italiana, germana si spaniola, acestia au fost considerati alegerea ideala pentru a interpreta imnul Cupei Mondiale de Fotbal, editia 2006 din Germania.

            In 201, stadionul Defensores del Chaco din Paraguay a devenit neincapator pentru cei 34.000 de oameni care au venit sa ii asculte si sa ii vada pe cei de la Il Divo.

            Desi formatia este compusa din artisti cu nationalitati diferite, dar si cu tonalitati diferite, acestia au cucerit lumea pas cu pas, concertele lor fiind cunoscute pentru emotiile pe care cei patru reusesc sa le transmita prin muzica lor de calitate.

            Pentru concertul din Romania, biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim. 

          

Written by