A fost o data un Don Juan si apoi …o Dona Juana

 

Don Juan nu a intalnit-o pe Dona Juana niciodata. Poate pentru ca amandoi ar fi dorit sa isi demonstreze ceva, iar dragostea ar fi expirat inainte de termen. In schimb, Dona Juana s-a transformat in Don Juan si asa s-a facut economie la cerneala, caci, nu mai trebuie un barbatcare sa se joaca cu inima unei femei …trebuie o Dona Juana care sa seduca atat barbati, cat si femei.

Dona Juana nu este un personaj tipic de roman romanesc. In primul rand, pentru ca ea nu este o femeie plasata intr-o vreme in care barbatul era cel care lua principalele decizii. In al doilea rand,  pentru ca ea nu se pierde in iubiri stupide care nu fac altceva decat sa ii accentueze starea de declin din final. Apoi pentru ca nu este o femeie de tipar  si nici nu se imbraca pompos atunci cand iese in societate. Mai mult decat atat, nici nu isi poarta tinutele in locuri selecte. Nici macar nu are sfarsitul unei povesti aproape clasice.Nu …nici pe departe.

Femeia tuturor barbatilor si barbatul tuturor femeilor

Ei ii place sa vaneze. Sa se piarda in jocul seductiei. Uneori acapareaza prada complet, alteori simuleaza o lipsa totala de interes. Asternuturile in care ar trebui sa o regaseasca soarele dispar. Decorurile pompoase care iau atentia cititorului de la actiune sunt inexistente. Situatiile penibile nu se regasesc. In schimb, eroticul si umorul fac din Dona Juana un roman savuros. Dona Juana este o tanara frumoasa. Se auto proclama “barbatul tuturor femeilor si femeia tuturor barbatilor”. Ea isi cucereste victimele cu o singura privire. Uneori plateste pentru sex …atunci cand prada nu ii raspunde. Alteori, urmeaza planul clasic: o Marie Insangerata si …numai  parfum si piele. Parasirea victimelor se face imediat dupa ce actul sexual a ajuns la final. Lasate in propria lor sudoare, abandonate complet intr-o fericire trecatoare, victimele sunt uneori violente, iar alteori …doar multumite. Cand nu e in patul unei cuceriri sau intr-un gang vazut pentru prima oara sau pe bancheta taximetristului preferat, se afla in clubul Bizarre  ademenind publicul la si mai multa dorinta.

Cu aroma de joint si whiskey

Societatea in care traieste nu e una ideala, ci una in care sunt intalnite toate moravurile. Si pe masura ce paginile sunt date, intalnim tipologii de oameni care nu cred ca vor disparea vreodata. Cu o aroma de joint si whiskey  …cu sau fara doua cuburi de gheata, Dona Juana este o lectura obligatorie. Cu atat mai mult cu cat, fiecare fantezie a ei poate fi a noastra.  Femeia este cuceritoare si are parte de cele mai palpitante nopti alaturi de cele mai atractive personaje masculine sau feminine.  Mai are si un fetis pentru lucrurile interzise si isi condimenteaza perfect fiecare zi cu cantitati potrivite de sex, chat, bautura, joint si sentimente trecatoare.  Barbatii ar face sacrificii sa o aiba in pat, iar femeile ar uita complet de barbatul al caror sosete trebuie sa fie spalate acasa.

Dona Juana nu stiu daca e femeie sau barbat. Nu stiu daca ar prefera rosul sau negru sau o pizza in locul unei salate. Stiu in schimb ca este personajul principal din cartea cu acelasi nume semnata de Lorena Lupu. Un personaj care isi dezvaluie chipul angelic in final si care lupta pana in ultima clipa pentru visul ei. Intre timp nu lasa nici o zi sa treaca in zadar.  

Written by