Top cinci discursuri cinematografice

 

FOTO: www.ehow.com

Intr-o era in care comunicarea este mai importanta ca oricand (si, poate, mai greoaie), cinematografia moderna a stiut sa isi exprime ideile cu inteligenta si maestrie – e drept, in rare situatii.

NMZ iti propune, intr-o clasificare cat se poate de subiectiva, cinci astfel de momente memorabile, cu greu ordonate intr-un top al celor mai bune discursuri cinematografice din istoria moderna a filmului.

5. Al Pacino, in Any Given Sunday: Momentul dinaintea marelui meci de fotbal american, in care Pacino isi supune echipa unui speech de incurajare, este considerat ca fiind unul din cele mai bune din filmele cu tematica sportiva. Timbrul vocal si pasiunea lui Pacino fac din cele patru minute si jumatate o adevarata demonstratie de motivare.
Discursul.

4. Al Pacino, in Scarface: Un Al Pacino tanar, multe droguri, arme si o femeie a dracu’ de frumoasa. Pe langa “his little friend”, Pacino surprinde in acest film cu filozofia explicita, dar puternica din monologul “Say goodnight to the bad guy”.
Discursul.

3. Al Pacino, in Parfum de femeie: De la Tony Montana, la locotenent-colonelul Frank Slade – vorbim de doua interpetari in mod radical diferite, in aparenta doar. Ascuns in spatele unei brutalitati de veteran de razboi si de nevazator, Slade isi dezvaluie miezul spiritual in cateva scene memorabile. Pe langa cea cu tangoul, monologul lui din finalul filmului este incredibil. Cu o violenta verbala atent construita, Pacino umileste un corp profesoral universitar de elita punandu-l in fata adevarului. Huu-haaa!
Discursul.

2. Heath Ledger, in The Dark Knight: Jokerul lui Ledger a devenit rapid si iremediabil un fenoment actoricesc tulburator. Prestatia despre care am scris ca este cel mai bun rol negativ din cinematografie isi are si un discurs absolut. “An agent of chaos” este un monolog  ancorat in realitate, nebunie si anarhie.
Discursul.

1. Brad Pitt, in Fight Club: Un duo filozofic, asta fac Ed Norton si Brad Pitt in filmul regizat de David Fincher. O creatie care a impus termenul de “mind-fucking” in cinematografie nu-si poate permite lipsa unui monolog memorabil. Si asta face Brad Pitt, in rolul lui Tyler Durden, cu un text pe cat de violent, pe atat de intelept.
Discursul.
 

Written by