Florian Pittis – fumatorul patimas de Carpati fara filtru

 

Celebrul Florian Pittis,  s-a nascut la data de 04 octombrie 1943 in Bucuresti.  Este cunoscut publicului larg  pentru vocea sa de la emisiunea Teleenciclopedia, pentru pasiunea cu care canta Folk, pentru faptul ca a fost purtator de cuvant al marii loje masonice. Nu i-a lipsit nici talentul  actoricesc si totodata s-a  implicat  in cinema si si-a gasit si misiunea ca regizor.

In anul 1992 a intemeiat impreuna cu Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, iubita  formatie "Pasarea Colibri", cu care a inregistrat patru albume. In 1998 devine directorul "Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane", apoi ajunge redactor-sef al postului de radio Radio3net.ro.”  “La radio trebuie sa vorbesti precum respiri”, aceasta era parerea lui despre radio. In domeniul muzical, a mai realizat  un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu  a activat in Cenaclul Flacara. A adus o contributie notabila in popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei Pittis Show.

 In anul 1999  s-a casatorit cu Niculina Anda, fiind amandoi in zodia Balantei. 

In vara anului  2007, Pittis a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni cu diagnosticul de cancer la prostata . Artistul initial a impus medicilor sa nu dezvaluie amanunte despre starea sanatatii sale decat dupa ce se va stinge din viata.

La  scurt timp, la data de 5 august 2007, actorul Florian Pittis s-a stins din viata lasand in urma sa un mare tezaur muzical neamului romanesc si multi fani care si astazi ii simt dorul. In afara activitatii de pe scena, Motu' a fost membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind sustinator al acestei echipe de fotbal. Este inmormantat in Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Actorilor.

Pe tine ce te leaga de omul Florian Pitis? 

 

Written by