Pelicula romaneasca- O luna in Thailanda- merge la Venetia

Filmul „O luna in Thailanda”, reprezentand debutul in lungmetraj al tanarului regizor Paul Negoescu, a fost selectionat pentru sectiunea „Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia”, in cadrul celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Venetia. Evenimentul se va desfasura incepand de maine, 29 august pana pe 8 septembrie.


Filmul aduce in prim-plan povestea lui Radu care, in noaptea de Revelion, realizeaza ca nu e multumit cu viata lui si ia decizia de a se desparti de prietena sa, pentru a porni in cautarea fostei iubite.

Din distributie fac parte actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sinziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu. Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir si Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butica, sunetul este realizat de Filip Muresan si Vlad Voinescu, iar montajul este semnat de Alexandru Radu. „O noapte in Thailanda” a fost vizionat si in cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo si in cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrita Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Paul Negoescu a participat, anul acesta, la Festivalul International de Film de la Cannes, in sectiunea „Semaine de la Critique”, cu un scurtmetraj intitulat „Orizont”. (citeste mai multe)

Written by