Premiera in Romania: The Ides of March

 

The Ides of March e regizat de George Clooney, George Clooney si Leonardo DiCaprio sunt producatori, si in distributie citim nume ca Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood si Marisa Tomei.
The Ides of March (adica Idele lui Marte, insemnand o data fatidica) propune o drama politica in Statele Unite ale Americii.
Centrat pe alegerile finale interne ale Partidului Democrat pentru Presedintia SUA, filmul il are in prim-plan pe guvernatorul de Pennsylvania Mike Morris (George Clooney) si pe conducerea staff-ului sau – Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) si Stephen Meyers (Ryan Gosling).
De fapt, ideea peliculei se bazeaza pe Stephen Meyers si povestea lui.
Meyers este prezentat ca un tanar activist politic idealist. Toate problemele lui pleaca de la cuvantul asta: idealist. Cuvant, evident, neprielnic politicii.
Meyers este devotat catre ce inseamna sau va insemna Mike Morris in politica americana.
Insa tanarul va primi ceea ce americanii numesc un “crash course” intr-ale politicii si ale sordidului complementar ei. O confruntare brutala a perceptiilor crude si idealiste ale lui Meyers cu jocul politic real; fara stilizari, fatade si “God Bless America!”.
Ryan Gosling face un rol surprinzator de bun, filmul avand o evolutie simetrica – incepe si incheie cu el.
Trecerea sa de la personajul din incipit si ce arata in cadrul final al filmului este expresiva si clara pentru cum joci dar, mai ales, cum te joaca politica.
The Ides of March e structurat in doua drame – una profesionala, alta personala – ale lui Stephen Meyers.
Filmul a avut premiera globala in 31 august 2011, la Festivalul de Film de la Venetia.
Beneficiind de un buget de circa 12,5 milioane de dolari, pelicula a strans peste 40,5 milioane USD in Statele Unite, pana in 18 decembrie.
The Ides of March are deja patru nominalizari pentru Globul de Aur 2012: Cea mai buna drama; Cel mai bun regizor – George Clooney; Cel mai bun actor intr-o drama – Ryan Gosling si Cel mai bun scenariu.
In plus, recentele nominalizari la Premiile Oscar 2011 i-au asigurat filmului un loc in cursa pentru Cel mai bun scenariu adaptat.
In Romania, The Ides of March incepe sa ruleze in cinema-uri de azi, 27 ianuarie 2012.

Written by