Entourage

 

 

Imaginati-va cum ar arata viata in Hollywood, cum v-ar bate inima dupa o noapte in Las Vegas sau cum ati trai mega-premiera celui mai bine vandut film din istorie. Lumini, blituri, bautura fina, haine scumpe imbracand femei si mai scumpe – lucru care nu dureaza foarte mult, de obicei, ego-uri sclipind mai ceva ca bijuteriile coroanei britanice si, evident, masini capabile de mult zgomot si impresie artistica.
Imaginati-va toate acestea si dublati-le; dupa care mai lasati-va imaginatia sa “jongleze” putin si poate atunci, doar poate, sa aveti parte de un teaser la seriile uneia din cele mai reusite creatii HBO: “Entourage”.

Pornit in 2004, proiectul a devenit rapid un etalon pentru orice regizor care vrea sa se laude cu un serial de comedie spectaculos; 7 sezoane ce au atras un Glob de Aur in 2008, alte 11 reusite si 78 de nominalizari si un sezon final 8 anuntat pentru luna iulie a acestui an.
“Entourage” supune atentiei publicului viata pretty-boy-ului Vincent Chase (Adrian Grenier), a gastii lui: Eric Murphy – aka “E” – (Kevin Connolly), Johnny “Drama” Chase (Kevin Dillon) si “Turtle” (Jerry Ferrara), toti patru sprijiniti de agentul lui Vincent – Ari Gold (Jeremy Piven).
Asadar, “Entourage” face posibila povestea starului in devenire Vince Chase – un pusti venit dintr-o familie destramata, din acelasi oras ca si prietenul sau de-o viata, Eric – Queens; asa cum spune si numele (“chase” – a urmari, a alerga; in engleza), Vince incearca sa-si cladeasca o viata demna de un adevarat mogul al ecranului, lucru dovedit a fi complicat prin sinea vietii din Hollywood, fara sa mai punem sa socoteala caracterul si sistemul de principii solide ale pustiului. Sprijinit mereu de singurele trei elemente stabile din viata lui: Eric, “Drama” – fratele sau vitreg, mai in varsta – lucru pe care ceilalti nu ezita sa i-l reaminteasca mereu si “Turtle” – de al carui nume real nu prea poti fi sigur, dar de poftele lui pentru domnisoare si pentru filme porno poti fi, Vince se imparte mai mereu intre platoul de filmare, petrecerile scumpe si megalomane de unde nu pleaca niciodata fara cateva femei si biroul agentului sau.
Agent despre care cred ca este “esenta” serialului, date fiind patosul si agitatia mereu crescande ale rolului sau si, poate, pentru ca a luat “Globul de Aur” pentru cea mai buna prestatie in rol secundar, intr-un serial de comedie.
El este Ari Gold – sau cum ii place uneori sa se prezinte la telefon: “You got gold, baby!”; este un barbat cu origini evreiesti, este cel mai bun om in bransa de la Hollywood si este, totodata, cel mai porcos barbat. E totusi de greu de crezut ca un om poate exterioriza atatea sudalme intr-o singura fraza sau cel putin era, pana acum. Despre Ari Gold, lumea cinematografica stie atat de multe incat ajunge sa pronunti numele lui si barbatii vor sari sa-si acopere conturile, iar femeile – urechile. Pentru ca Ari este un “sacal” cand vine vorba de afaceri si un birjar lipsit de orice limita – cand situatia implica femei, exceptie facand sotia lui.

Asadar “Entourage” – despre frumusetea orbitoare a vietii. Sau e de la reflectoare?

Written by