Cea mai Spectaculoasa Revenire de la Campionatul National al Cadetilor

ECHIPELE PARTICIPANTE

Cea mai Spectaculoasa Revenire de la Campionatul National al Cadetilor, a avut loc in prima zi a competitiei ce s-a desfasurat in Sala Floreasca a Federatiei Romane de Scrima in primele doua zile din a doua jumatate a lunii ianuarie ( 16 si 17 ).

La startul competitiei de Sabie Feminin s-au aliniat 53 de sportive de la cele mai bune 9 cluburi din Romania : CSA Steaua Bucuresti, CS Dinamo Bucuresti, CS Riposta Bucuresti, CS Muschetarul Iasi, CSM Iasi, CSS Unirea Iasi, CSTA Bucuresti, CS Olimpic Cetate Rasnov si CSS Slobozia.

In prima etapa a competitiei, in care sportivele au fost impartite in grupe, Sabina Hogas (12 ani) a castigat doua din cele sase lupte. Una dintre acestea a pus-o fata in fata cu Amalia Covaliu (ocupanta locului 5 la finalul competitiei si a locului 1 in clasamentul general al cadetelor, legitimata la CS Dinamo) pe care a condus-o cu 2-0. A pierdut pana la urma, scorul final fiind 2-5, insa aceasta confruntare i-a evidentiat determinarea.

Surpriza de mari proportii s-a produs in primul tur eliminator. Pe plansa din Sala Floreasca Sabina a intalnit-o pe Alexia Maria Puscasu (CS Dinamo). Sportiva dinamovista, in varsta de 15 ani, a inceput lupta in forta si conducea la pauza cu 4 tuse (scor de 4-8). Imediat dupa reluarea luptei, scorul avea sa devina 4-10 si totul parea pierdut pentru Sabina.

SPECTACULOASA REVENIRE

Incurajata de antrenorii Mihaela Bulica si Georgiana Dima, de toate colegele din echipa CSA Steaua, Sabina si-a adus aminte ca determinarea cu care este inzestrata i-a adus 7 victorii consecutive la competitia internationala U13 de la Slobozia, desfasurata pe 3 decembrie 2022, si a terminat pe locul 2 la general dupa faza grupelor.

Sabina Hogas in atac, Competitia Internationala – Memorialul ”Nicolae Mihailescu” de la Slobozia – editia a XI – 3 dec.2022

Cea de a zecea tusa castigata de adversara a fost si ultima. Sabina s-a aruncat in atac la fiecare asalt. A luptat cu aceeasi determinare cu care in vara anului trecut a pus umarul la castigarea medaliei de argint la Campionatul National de Sabie U13 (desfasurat in aceeasi locatie) si, dorind parca sa razbune infrangerea din acea finala in fata echipei CS Dinamo, a castigat 11 asalturi consecutive si a inchis lupta cu scorul de 15-10.

Sabina Hogas – pe partea stanga a plansei – CN Cadeti 16 ian 2023

A fost o lupta fantastica ! A fost cea mai spectaculoasa revenire si una dintre cele mai frumoase lupte ale Campionatului National de Sabie al Cadetelor (U17) editia 2013.

Sabina Hogas – pe partea stanga a plansei – CN Cadeti 16 ian 2023

24 DE LUNI DE SABIE

Rezultatele sunt cu adevarat deosebite, avand in vedere ca sportiva legitimata la CSA Steaua Bucuresti practica sportul cu sabia de doar 24 de luni.

CN Cadeti 2023 – pregatirea pentru intrarea in competitie

Pana acum un lucru este cert : Sabina si Sabia ei fac minuni ! . . . si sa speram ca va confirma si la Cupa Riposta, competitia de cupa mondiala ce va avea loc in acest final de saptamana la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Va fi cea mai puternica competitie iar determinarea ei, cu siguranta, va fi pe masura.

Mult succces !

Sala de Scrima a CSA Steaua
1 iunie 2022 – demonstrativ in Parcul IOR
Festivitatea de Premiere – CN U13 2022