Panouri radiante – o investite de viitor oferita de Heat-X

Intr-o perioada in care specialistii estimeaza ca in urmatorii ani pretul gazului va creste in medie cu 50% mai mult decat pretul curentului electric, cetatenii ar trebui sa se gandeasca la solutii alternative pentru a reduce costurile de caldura, pentru iernile care urmeaza.

O astfel de solutie ofera compania Heat-X promovand sisteme de incalzire prin unde termice. La aceasta, noutatea o reprezinta felul si modul in care se produc undele de caldura si anume cu ajutorul undelor electromagnetice.  Astfel, aerul dintre radiatorul de caldura si primitorul acesteia nu se incalzeste spre deosebire de convectie, la care transferul de caldura se realizeaza prin aer. Caldura furnizata de incalzitoarele cu unde termice se produce pe loc si se distribuie permanent si uniform in camera.

Prin acest tip de incalzire, economia de energie realizata va fi semnificativa, iar eficienta utilizarii undelor electromagnetice ajunge pana la 99%. Dar exista numeroase alte avantaje precum:

–          Grad de eficienta ridicat;

–          Incalzire rapida, fara consum de oxigen;

–          Fara zgomot si fara intretinere;

–          Costuri de incalzire cu 50 % mai mici;

–          Fara pierderi de caldura (coducta sau cos de fum);

–          Simplu de utilizat;

–          Lipsa electrosmogului (prevedere IGEF)

–          Recomandat de AEUU (Uniunea Generala Europeana pentru Protectia Mediului)

Pe langa avantajele mentionate, panourile radiante sunt ideale pentru cei care sufera de astm, deoarece reduc la minimum circulatia prafului si a bacterilor din aer.

Montarea panourilor radiante nu necesita un proiect sau autorizatii. Acestea se pot conecta la reteaua existenta de 220 V si nu este nevoie de o mana de lucru specializata.

Un avantaj extraordinar spre deosebire de incalzirea pe gaz, este reprezentat de faptul ca pe incalzirea conventionala diferenta de temperatura dintre pardoseala si tavan ajunge si la peste 7 grade Celsius, in timp ce la panourile de incalzire cu infrarosii, diferenta de temperatura nu depaseste 3 grade Celsius.

Flexibilitatea pe care o ofera panourile radiante se regaseste in faptul ca se pot folosi pentru incalzirea oricarui saptiu: spatii de locuit (apartamente, case , bai); spatii publice (magazine, birouri, depozite); spatii de divertisment (Sali de sport, piscine), scoli, spitale, gradinite, policlinici etc.

Panourile radiante de tip “Heat-X” sunt oferite in diferite dimensiuni (la aceasta variaza si volumul de incalzire cat si puterea instalatiei). Astfel puteti alege dintre produsul “Heat-X” 400 W alb cu dimensiuni de 600/600/35 cm la un pret de 875 RON cu TVA inclus pana la panouri cu dimensiuni de 1200/800/35 cm , volumul de aer incalzit ajungand la 60 de metri cubi, la un pret de 1895 RON.

Written by