4 lucruri pe care le poti deprinde de la o bona

Este o serioase pentru familiile care nu dispun de timpul necesar pentru proprii copii iar denumirea oficiala este cea de bona. Notiunea de bona, desi pare noua pe piata din Romania, nu este nimic altceva decat o slefuire a vechii denumiri de nana sau doica, inca din cele mai vechi timpuri familiile bogate alegand ca odraslele lor sa creasca in compania unor persoane care detin cunostintele necesare in vederea indeplinirii acestei sarcini.

In momentul de fata, cel putin in Romania, bona nu mai este un moft al familiilor cu bani ci mai degraba o necesitate, menirea acestei persoane fiind de a-i asigura unui copil o crestere in concordanta cu cerintele parintilor. La o bona apeleaza, in special, parintii care sunt prinsi in diverse activitati personale sau profesionale, lipsa timpului liber privandu-i de acordarea unei atentii sporite propriilor copii. Desi inca exista o reticienta in privinta aptitudinilor unei bone, odata aleasa corespunzator aceasta persoana, puteti fi convinsi ca propii copii vor avea parte de toata atentia in vederea unei dezvoltari propice. Mai mult de atat, chiar si voi, parinti fiind, aveti destul de multe lucruri de invatat de la o bona, majoritatea aspectelor avand o stransa legatura cu cresterea si educarea unui copil.

Ce poti invata de la bona copilului tau?

Cum sa te bucuri mai mult de timpul tau liber

Avand o experienta vasta in cresterea unui copil, o bona experimentata te va invata cum sa iti petreci timpul liber, chiar si atunci cand micutul tau are o varsta frageda si ai impresia ca toata lumea se invarte in jurul lui. Este adevarat ca un copil mic are nevoie de atentie maxima din partea ta sau a bonei pe care ai angajat-o, insa la fel de adevarat este ca micutii au nevoie de odihna suplimentara, in aceste perioada avand oportunitatea sa derulati alte activitati, indiferent ca ele sunt casnice sau recreative.

Cum sa deprinzi o atitudine pozitiva indiferent de situatie

Un copil mic te va pune in numeroase situatii ingrate, acest lucru este evident, insa mult mai important este sa nu imbini stresul acumulat in timpul tau liber cu stresul provocat de un copil. A-ti pierde rabdarea coincinde, in dese randuri, cu o reactie agresiva fata de copil, indiferent ca ea se manifesta verbal sau chiar fizic. Este important ca cel mic sa te perceapa ca o persoana calma, intotdeauna vesel, aceste maniera fiind preluate de copii inca de la varste fragede. Trebuie sa fii mai rabdatoare, sa te bazezi pe o relatie de comunicare si sa inveti cum sa te abtii de la anumite reactii negative, toate aceste aspecte fiind calitatile de baza ale unei bone moderne.

Cum sa aduci mancarea sanatoasa in viata micutului tau

Este dificil sa-i convingem pe copii sa renunte la anumite vicii alimentare, nu de putine ori fiind pusi in situatia de a privi cum odraslele noastre prefera mancarurile nocive in detrimentul celor sanatoase. Avand o experienta in ceea ce priveste cresterea unui copil, o bona are indeajuns de multe cunostinte incat sa reuseasca sa-l convinga pe cei mici sa manance in functie de un program alimentar strict, care sa distruga orice sansa ca organismul sau sa fie expus unor boli alimentare severe.

Cum il inveti sa faca la olita

O adevarata provocare pentru orice mama, copiii nu vor accepta niciodata sa faca la olita daca nu reusesti sa le impui acest lucru. A impune nu poate fi o actiune fortata ci una pur educativa, care sa ii faca pe cei mici sa inteleaga beneficiile acestei actiuni. Fiind o etapa normala in viata oricarui parinte, mizati pe cunostintele unei bone si acceptati sfaturile ei, o modalitate la indemana oricui fiind rasplatirea celui mic daca se adapteaza cerintelor voastre. Odata obisnuit, cel mic nu va mai avea nimic de obiectat pe viitor si va raspunde cerintelor voastre cu o lejeritate debordanta, mai ales daca ne gandim ca aceasta activitate ii va aduce si unele beneficii.

Written by