Castelul Mikes de la Zabala – un loc aparte, o destinatie pentru un sfarsit de saptamana ca-n povesti

In Comuna Zabala, nu departe de Covasna, in sec al XVI-lea a fost construit unul din cele mai vestite obiective turistice ale zonei  si anume Castelul  Mikes.  Se spune despre acesta ca aprtinea unui Conte foarte bogat din Transilvania.

La inceput a fost un Conac, mai apoi, in perioada comunista acesta a fost utilizat ca si spital si orfelinat, urmand sa ia forma finala de resedinta de lux unde traditionalul si modernul se imbina armonios. Se spune ca o parte din constructia originala  s-a pastrat de-a lungul timpului din respect pentru ceea ce acest loc inseamna din punct de vedere istoric. 

Acum Castelul Mikes poarta de numirea de Zabola Estate si functioneaza ca si hotel, fara a-si fi pierdut  insa din farmecul de odinioara.  Atmosfera de basm a Castelului te imbie sa traiesti momente inedite, sa dai frau imaginatiei si sa te lasi purtat in pasi de vals cu Conti si Contese, sa fii tu o parte din povestea ce a ramas pana acum nescrisa.

Astfel se face ca judetul Covasna este din ce in ce mai vizitat, se afla in atentia turistilor din intreaga lume si este mentionat in diverse publicatii jurnalistice si chiar pe posturi de televiziune.

Written by