Va place pestele?

 

Atunci haideti sa pregatim bagajul, ne trezim dis- de-  dimineata si purcedem inspre Delta Dunarii pentru o vacanta de cateva zile in care sa ne delectam simturile cu peste proaspat servit la fiecare masa a zilei, vacanta in care, drept bonus, ne bucuram si de peisajul mirific din Delta.

Formam grupul de prieteni, ca sa fie cat mai fun cu putinta. Ne luam cu noi carti de poker, remy, table (in functie de preferinte) si desigur bauturile favorite pentru ca intentionam sa petrecem serile pana tarziu in noapte. Stabilim datele si sunam la tanti Lenuta din Sfantu Gheorghe pentru rezervare. Verificam pe www.navrom.ro programul navelor ca sa stim cum ne organizam astfel incat sa ajungem la timp la Tulcea pentru imbarcare (eventual rezervam bilete), tinem minte sa punem in bagaj un spray / crema impotriva tantarilor si cam asta e. Daca suntem pescari luam cu noi in bagaj ustensilele relevante sezonului de pescuit in care calatorim.

Pornim voiosi nevoie mare inspre cea mai joasa si mai noua regiune de campie din Romania.

Ajungem la Tulcea la timp (important), ne imbarcam si pornim spre Sfantu Gheorghe, dupa ce ne-am asigurat ca am luat din masina bauturile. Daca le uitam pe ale noastre poate avem noroc si castigam la poker din rezerva strategica a grupului de prieteni.

La pensiunea la care ne cazam intotdeauna in Sfantu Gheorghe ni se ofera doua mese pe zi cu peste proaspat pe care sotul dnei Lenuta il pescuieste cu cateva ore inainte de a fi gatit. Tot gazda  ne ajuta sa gasim mijloace de transport pentru calatorii pe canale: barca cu motor sau barca cu vasle, dupa preferinte. Pentru micul dejun ne ajuta gazda sau venim pregatiti, agream la momentul in care efectuam rezervarea. Exista posibilitatea, desigur, de a servi peste si la prima masa a zilei.

Intre mic dejun si pranz programam excursii cu barca. O anuntam pe Dna. Lenuta ora la care intentionam sa ne intoarcem, informam ghidul cu privire la acest aspect (va rog sa nu uitati intrucat este foarte important) si pornim. Ne bucuram de peisaj, de miros si de multitudinea de pasari peste care dam in drumurile noastre. Putem sa stam mai mult, caz in care luam cu noi o mica gustare pregatita de gazda. Depinde de ceea ce ne-am propus sa vizitam. Ajungem la pensiune la timp, adica ora aproximativa agreata la plecare, pentru a gusta din bunatatile inca aburinde pregatite special pentru noi. Seara incepe cu lungi si pasionante meciuri de remy, jocuri de poker si table. Punem la bataie bauturile, niste bani, pana cand inevitabil ajungem sa jucam pe pedepse sau pe dezbracate. Inspre zi ne ducem sa ne odihnim insa doar dupa ce schitam programul zilei urmatoare. Asta in masura in care mai este posibil. O tinem tot asa pana la data in care avem biletul de intoarcere.

Sfat foarte important: incercati acest sport extrem doar daca va place foarte mult pestele.

Al doilea sfat foarte important: incredeti-va in gazda voastra in ceea ce priveste recomandarile pentru locuri de vizitat, mai ales daca aceasta a trait toata viata in Delta Dunarii. De obicei nu veti fi dezamagiti.


Distractie placuta!

Written by