MANOWAR regii marelui ecran

Si-au dorit sa paseasca pe cai inca neumblate si au reusit: chiar la inceputul carierei, in 1982, MANOWAR si-a inscris in palmares o performanta surprinzatoare pentru industria muzicala a vremii: colaborarea cu legenda cinematografiei, Orson Welles.

In timp ce lucrau la primul album, membrii trupei l-au invitat pe reputatul actor, sa contribuie la realizarea materialului, rostind pasajele narative din doua compozitii MANOWAR. Colaborarea a ramas unica in istoria genului heavy metal. Joey DeMaio descrie acest capitol astfel: “ Orson Welles spunea ca suntem deschizatori de drumuri, ca si el. (…)Noi cautam cea mai spectaculoasa voce pentru pasajele narative din “Defender” si “Dark Avenger”. El a ascultat muzica, i-au placut versurile si a decis sa colaboreze cu noi, pur si simplu din ratiuni artistice. Nu i-am putut oferi nimic in schimb.

Piesa “Dark Avenger” a fost inclusa pe albumul de debut al trupei, “Battle Hymns” (1982), in timp ce “Defender” a ajuns la urechile publicului un an mai tarziu, pe single-ul cu acelasi nume.

In 2011 albumul Battle Hymns a fost reinregistrat cu ajutorul tehnologiei moderne, iar regii metalului au scris din nou istorie: de data aceasta ei si-au unit fortele cu  Sir Christopher Lee, nume legendar al artei teatrale si cinematografice din zilele noastre. Vocea lui Lee se regaseste pe segmentul narativ din piesa “Dark Avenger” de pe albumul “Battle Hymns MMXI”. Despre acest nou episod, Joey DeMaio povesteste: “Sir Christopher Lee a ascultat intai varianta lui Orson Welles, pentru a-i cunoaste si respecta abordarea, dar si pentru a creea identitatea propriei lui variante. Ceea ce a si reusit. Cele doua versiuni sunt, in egala masura, magistrale.

MANOWAR revine in Romania, pe 16 iunie, in calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR il va sustine pe scena Ost Fest se va individualiza prin faptul ca va reprezenta premiera mondiala a noului album. Set-list-ul va cuprinde de la  imnuri bine cunoscute, unele dintre ele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a carui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.

Written by