CSA STEAUA straluceste si la nivel international

Ultima performanta notabila a muschetarilor stelisti este castigarea competitiei feminine de Sabie U14 de catre Sabina Hogas, Intrecerea a fost organizata in cadrul Cantonamentul International de la Sienna / Italia desfasurat in perioada 31.07 – 09.08.2023, .

Sabia Sabinei a punctat de mai multe ori decat cea a adversarei din Statele Unite ale Americii (scor final RO Sabina 10 – USA 6) .

Sportiva din Statele Unite ale Americii, cu cateva minute mai devreme, o eliminase pe Ina Mocanita (colega de echipa a Sabinei).

Sabina a intrat foarte determinata in confruntarea finala iar unul dintre motivele care i-au dat incredere, desi adversara era mult mai mare din punct de vedere fizic, a fost dorinta de a isi razbuna colega asa cum facuse si in semifinala castigata impotriva italiencei (scor 10 – 7) care o eliminase pe Mara Cotoc in optimi.

Trebuie sa spunem ca italienii au digerat foarte greu aceasta infrangere din semifinala, avand in vedere ca sportiva lor este campioana cantonamentului din anul 2022.

Prin urmare, se confirma faptul ca in acest sport nobil, si nu numai, conteaza intotdeauna atitudinea pozitiva, un dezvoltat spirit de echipa, o buna rezistenta fizica si o temeinica pregatire tehnico – tactica.

Faptul ca stelistele au dominat din punct de vedere psihic, fizic si tehnico-tactic, o arata si clasamentul acestei competitii amicale la care au participat sportivi din 25 de tari : Locul 1 – Sabina Hogas, Locul 3 – Ina Mocanita si Locul 5 – Mara Cotoc (toate trei legitimate la CSA STEAUA).